Tre typer av padelrack

För att börja spela padel är ett padelrack i stort sett det enda du faktiskt behöver. Beroende på om du är nybörjare eller en mer avancerad spelare är det viktigt att välja ett padelrack som passar just dig.

I branschen brukar man prata om att det finns tre typer av padelrack och det är viktigt att välja rätt padelrack för just dig. Det som skiljer dessa tre åt är formen på racket.

  1. Rundformat padelrack
  2. Droppformat padelrack
  3. Diamantformat padelrack

Följande text är en annons

Rundformat racket

Ett rundformat padelrack har en balans i mitten av racket eller närmare handtaget. Det ger ett en större sweet spot och ger mer kontroll men får kompromissa med något lägre hastighet. Runda padelrack brukar passa nybörjare väldigt bra som kräver förlåtande egenskaper

Välj rundformat racket

Droppformat racket

Ett droppformat racket ser faktiskt ut som en droppe och är jämfört med ett runt racket lite plattare på toppen. Ett droppformat racket är ett racket för den något mer erfarne spelaren eftersom rackets sweet spot är något mindre än på ett rundformat racket. Droppformat racket är en hybrid av de andra två formerna

Välj rundformat racket

Diamantformat racket

Ett diamantformat racket är jämfört med de andra två formerna en högre balanspunkt vilket gör att de är mer framtunga. Detta bidrar till en mycket högre hastighet men också en svårighetsgrad som passar avancerade spelare.

Andra parametrar som skiljer padelrackets åt är vikt där vikten oftast är mellan 340 till 395 gram. Varje gram gör skillnad och för nybörjare kan ett lättare racket verkligen hjälpa ditt spel. Även tjockleken på padelracket spelar roll där de allra flesta är 38 mm tjocka.

Men som skrivet är formen på padelracket det som verkligen spelar roll och det är viktigt att välja rätt racket som passar just ditt padelspel.

Välj rundformat racket

Börja spela padel

Börja spela padel

Är det dags att börja spela padel? Padel är en av världens snabbast växande sporter och i Sverige är padel just nu den sport som växer allra snabbast och det öppnar nya hallar varje månad. Oavsett vad du har för bakgrund är padel en sport som passar alla. Det är även en social och lättsam sport och är faktiskt mycket enklare än vad du tror.  

För att börja spela padel är det i huvudsak tre saker du behöver:
  • Padelracket
  • Padelbollar
  • Lämpliga skor

Vill du inte köpa ett Padelrack så finns det att hyra i samtliga padelhallar i Sverige och kostar inte mer än 20-50 kr. Även padelbollar är billigt och kostar i butik ca 80 kr för 3 bollar. Det är med andra ord ingen stor investering i utrustning. Att köpa ett padelrack i butik kostar allt ifrån 600 kr till 4000 kr.

Hitta närmaste padelhall här