Oavsett om du är nybörjare eller avancerad spelare i nya snabbväxande racketsporten Padel finns det alltid utrymme för att utveckla ditt spel. Att ta privatlektioner är ett snabbt sätt att bli bättre padelspelare men kan kosta från 700 kr till 1200 kr beroende på tränare och innehåll. Ett mycket populärt och även ett i längden billigare alternativ är att satsa på en padelkurs. Detta anser vi är ett utmärkt sätt för nybörjare! 

Allt för padel och tennis

Satsa på en Padelkurs och ha kul under tiden

Att anmäla sig till en padelkurs innebär att du med fler deltagare tillsammans med tränare utbildar er i racketsporten padel. Eftersom ni är flera deltagare på en och samma gång samt att det pågår under en längre tid blir kostnaden per tillfälle lägre än om du hade tagit en padellektioner

Prisexempel

  • Padelkurser kostar mellan 250-400 kr per tillfälle och brukar innefatta ca 15-20 veckor.
  • Detta innebär en kostnad från ungefär 4.000 kr till ca 8.000 kr beroende tränare, innehåll och läge

Att satsa på en padelkurs är alltså ett utmärkt sätt att bli en bättre padelspelare och är jämfört med privata padellektioner väldigt prisvärt eftersom kostnaden per tillfälle blir lägre under en padelkurs.

Olika nivåer beroende på din nivå

Även om Padel är en relativt ny sport i Sverige är det redan en av Sveriges snabbast växande sporter. Det finns redan en utpräglad elit som tävlar i internationella tävlingar och olika seriespel runtom i landet. Sverige har dessutom en lång historia som tennisnation. Detta innebär att det finns en stor mängd gamla tennisspelare i Sverige som nu flyttat sitt intresse och fokus till Padel.

Spelare som tidigare har spelat tennis har  fördel i padel framförallt med tanke på fotarbetet som liknar fotarbetet på en tennisbana. Det är dessutom en stor fördel att ha racketvana vilket ger en högre trygghet och en lägre felmarginal i dina slag.

Nivån och din erfarenhet av Padel är viktigt att ha en kännedom om när du anmäler dig till en padelkurs. För nybörjare är en padelkurs det absolut bästa sättet att på kort tid bli en bättre padelspelare men tänk på nivån du anmäler dig till. Oftast är kurserna uppdelat i flera nivåer som till exempel 1 till 5 där 1 är nybörjare och 5 är avancerade spelare.

Erfarenhet Nivå
Nybörjare  1-2
Medel 3-4
Avancerad 5

 

Mål efter en padelkurs

Målet efter en padelkurs är självfallet att ha utvecklats till en bättre padelspelare vilket vi kan garantera att du blivit. Målet är också starkt beroende på vilken nivå du är på men att du har blivit bättre är något som i stort sett kan garanteras och som kommer att hjälpa dig i ditt framtida spel.

Vi hoppas att ni nu blivit taggade på att anmäla er till en padelkurs och ni hittar info om padelhallar i länken nedan samt padellektioner här!

Följ oss gärna på Facebook!

Börja spela padel

Börja spela padel

Är det dags att börja spela padel? Padel är en av världens snabbast växande sporter och i Sverige är padel just nu den sport som växer allra snabbast och det öppnar nya hallar varje månad. Oavsett vad du har för bakgrund är padel en sport som passar alla. Det är även en social och lättsam sport och är faktiskt mycket enklare än vad du tror.  

För att börja spela padel är det i huvudsak tre saker du behöver:
  • Padelracket
  • Padelbollar
  • Lämpliga skor

Vill du inte köpa ett Padelrack så finns det att hyra i samtliga padelhallar i Sverige och kostar inte mer än 20-50 kr. Även padelbollar är billigt och kostar i butik ca 80 kr för 3 bollar. Det är med andra ord ingen stor investering i utrustning. Att köpa ett padelrack i butik kostar allt ifrån 600 kr till 4000 kr.

Hitta närmaste padelhall här